Hvorfor får man misfarvede tænder?

Langt de fleste af befolkningen har misfarvede tænder, enten af den ene eller den anden årsag.

De mest typiske misfarvninger bliver kaldet ”eksterne misfarvninger” – det betyder, at det er ydersiden af tænderne, der bliver misfarvet. Disse misfarvninger kommer fra de ting, man indtager i løbet af dagen. Hvis man drikker meget kaffe, the eller rødvin vil tænderne med tiden blive mørkere. Ligeså hvis man spiser meget lakrids eller ryger, vil tænderne også med tiden blive misfarvet.

De eksterne misfarvninger kan rettes op ved at få lavet en strålende og suveræn afblegning af sine tænder. Dette kan man få lavet hos tandlægen, og det behøver ikke være noget, der tager en hel masse tid og planlægning. Nogle tandlæger er nemlig begyndt at benytte sig af en metode, der er yderst smart, og kan passes ind i patientens hverdag. Tandlægen får specieldesignet en række skinner, hvori man kommer blegegel, og så skal man lade denne sidde på tænderne i 30 minutter om dagen i 7-14 dage. På denne måde kan patienten selv planlægge det ind i hverdagen alt efter, hvornår det passer bedst, og hvornår man lige har tiden til det – så undgår man nemlig at rende til tandlægen et par gange om ugen, for at få foretaget en tandblegning.

En anden form for misfarvning, er den der bliver kaldt ”interne misfarvninger”. Her er der tale om noget helt andet. Det er nemlig misfarvninger, der opstår inde fra selve tanden. Det vil typisk være, hvis man har døde nerver i tanden. Dette sker ofte, hvis man har fået et slag på en tand. Oplever man dette, vil tanden som regel ende med at få blodpigmenter, blive helt mørk, og i nogle tilfælde faktisk sort. For at rette op på denne form for misfarvning, skal man kontakte en kvalificeret og erfaren tandlæge på Østerbro og få booket tid til en konsultation hurtigst muligt. Dette kan nemlig ikke rettes op med en tandblegning, men skal i stedet laves ved enten at få en ny tand, eller få lavet en fyldning.

Den typiske form for misfarvninger er uden tvivl den eksterne, som man nemt kan rette op på. Man skal dog huske, at tænderne fra naturens side har en gullig nuance, men ønsker man hvidere tændere, så man får et blændende smil, kan man sagtens gøre noget ved det, ved at få lavet en tandblegning.

 

Svaneklinikken/

Østerbrogade 148

2100 København Ø

39 29 47 41