Hvorfor får man isninger i tænderne?

Isninger i tænderne er noget, de fleste af os kender til. Det er noget, man enten har oplevet, eller vil opleve på et tidspunkt i livet. Det er dybt ubehageligt, og noget man helst vil undgå.

Hvis man er i tvivl, om man har isninger i tænderne, er der et par ting, man selv kan gøre for at komme tættere på et svar. Man kan for eksempel bide tænderne sammen, åbne munden og suge indad – hvis det giver et jag i tænderne, er dette højest sandsynligt på grund af isninger. Hvis man får samme jag i tænderne ved at indtage varme eller kolde drikke- eller fødevare, vil dette også typisk være et tegn på isninger i tænderne. Har man isninger, eller tror man, man har isninger i tænderne, skal man kontakte en kyndig og professionel tandklinik i Odense C, så man kan komme problemet til livs.

Det er dog alligevel begrænset, hvor meget en tandlæge kan gøre, hvis man har isninger i tænderne. Isninger opstår typisk ved at tandkødet har trukket sig tilbage. Hvis først tandkødet har trukket sig tilbage, er der ikke så meget at gøre, da det ikke vokser ud igen. Tandlægen kan dog lægge et lag af fluorlak på området, så det vil være beskyttet. Dette vil dog blive slidt af med tiden, så det skal gøres med jævne mellemrum.

Når tandkødet først har trukket sig tilbage, betyder det, at man har blottet tandhalse. Tandhalsene er ikke beskyttet af emaljen, og vil derfor være mere udsat for diverse sygdomme.

Tandkødet vil som regel trække sig tilbage, hvis man bruger en forkert tandbørsteteknik – ofte fordi man børster på tværs at tænderne. En erfaren og dygtig tandlæge i Odense vil kunne guide og fortælle helt præcist til, hvordan man opnår en rigtig og perfekt børsteteknik.

En god start er dog at børste tænder to gange dagligt i to minutter af gangen. Derudover skal man føre tandbørsten rundt i små cirkelbevægelser, så man får børstet både tænderne og tandkødet. Husk også at børste alle flader af tænderne, så man ikke efterlader bakterier nogle steder. Dette er nemmest, hvis man får indbygget en fornuftig børstevane. Dette vil også være noget en god tandlæge vil kunne hjælpe med.

Husk også at børste tungen for at forebygge dårlig ånde, og at bruge tandtråd, så man får alle madrester og bakterier med ud.

TAND+

Vægtergården

lbani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81