Hvordan kan man behandle hjernerystelse?

Man kan få hjernerystelse i mange forskellige styrker. Men i største delen af tilfældene, vil lægen blot bede dig om at holde dig i ro og sørge for, at der er en ved dig, når du sover, da du skal vækkes en gang i timen, for at sikre at alt er, som det skal være, og at du er fuld bevidst om, hvem du er, hvilken dag det er, og hvor du er – hvis du ikke kan svare på disse tre ting, skal i straks kontakte en læge, da dette er symptomer på, at hjernerystelsen måske kan være værre, end først antaget.

Der er nogle få ting, man selv kan gøre i processen mod at behandle hjernerystelse – det er måske ikke så meget en form for behandling, mere nogle retningslinjer til, hvordan man hurtigst muligt kommer sig igennem det på bedste vis:

  • Som nævnt ovenfor, skal man vækkes en gang i timen, de første 24 timer efter man har fået hjernerystelse
  • Man skal undgå hård fysisk kontakt og arbejde, der kræver koncentration, da det belaster hjernen
  • Sørge for at få en masse hvile
  • Man skal også sørge for at holde læsning, brug af computer og tv på et minimum, da dette overbelaster hjernen, når man har hjernerystelse.

Disse fire ting, er med til at holde hjernen i ro, men er der egentlig nogen form for kyndig behandling af hjernerystelse, der gør, at man måske fremskynder processen eller blot kommer sig over hjernerystelsen så optimalt som muligt?

Ja, det er der faktisk. Man kan få foretaget professionel kranio sakral terapi i Nordsjælland, der helt enkelt går ud på, at kroppen skal hele sig bedre og mere optimalt.

Når man får en hjernerystelse, er det nemlig ikke kun hjernen, der er gået i chok, der er simpelthen hele kroppen. Det er derfor rigtig vigtigt, at man sørger for at tage sig af hele kroppen, når man skal komme sig over en hjernerystelse, og ikke udelukkende hjernen.

Uanset, hvor langt man er i processen med at komme sig over en hjernerystelse, er det aldrig for sent at gå i gang med kranio sakral terapi – så længe man bare stadig mærker sig af symptomerne. Alligevel er det værd at tage med i overvejelserne, at jo hurtigere man går i gang med behandlingen, jo bedre muligheder er der for, at hjernen og kroppen kan komme sig hurtigere.

NAP:

Karin Sulsbrück

Stengade 41b, 2 sal

3000 Helsingør

26 12 46 66