Medicinsk akupunktur mod fysiske og psykiske komplikationer

Akupunktur blev ved dagens lys anset som en alternativ behandlingsmetode, men i dag har akupunktur altså fået mere og mere plads under velkendte behandlingsmetoder mod fysiske og psykiske komplikationer.

 

Vælg den medicinske akupunktur

Der er i dag evidens for, at medicinsk akupunktur er en effektiv smertelindrendebehandling. Med den medicinske akupunkturs fokus på patologi og neurofysiologi er det muligt at opnå mange gavnlige effekter på fysiske såvel som psykiskekomplikationer. Det er ikke fundet lignende resultater for den traditionelle akupunkturbehandling, hvorfor det er vigtigt at navigere rundt blandt udbyderne af akupunktur. Når du leder efter en akupunktør, kan du med fordel vælge en autoriseret fysioterapeut, hvilket er din garanti for, at akupunkturen udføres korrekt. Kvaliteten af behandlingerne er altafgørende for den effekt, som du får, og det er derfor vigtigt, at du udelukkende går efter en medicinsk akupunktur, som udføres af autoriserede fagfolk. Det er blandt andet muligt at få medicinsk akupunktur i Gladsaxe og andre steder i landet, som blandt andet udføres af autoriserede fysioterapeuter.

 

Hvem har brug for medicinsk akupunktur?

Mange personer kan have glæde af medicinsk akupunktur. Behandlingen foregår ved, at du får øget dine endorphiner og får sat gang i blodcirkulationen. Akupunktur kan således fjerne fysiske komplikationer som eksempelvis hævelser på kroppen, hælsporer og muskelsmerter på hele eller dele af kroppen. Endorphinerne får dig smertelindret og på samme tid forebygges der mod, at smerten kommer igen. Samtidigt har medicinsk akupunktur også en psykisk effekt, da frigivelsen af endorphinerne øger din velvære og energi. På sigt kan depressioner og angst mindskes.

 

Sådan foregårbehandlingsforløbet

Alt afhængigt af dine fysiske og psykiske komplikationer skal behandlingen med akupunktør tilpasses. Det anbefales at få behandlinger jævnligt, og at behandlingerne som nævnt også har en forebyggende effekt mod tilbagekommende eller nye komplikationer.

 

Ved at vælge akupunktur hos en fysioterapeut er det oplagt at kombinere akupunkturen med andre behandlinger. Akupunktur kan eksempelvis kombineres med fysioterapi, hvis der er fokus på at afhjælpe fysiske skavanker. Bruges akupunktur i forbindelse med sundere livsstil, er det oplagt at kombinere akupunkturen med ernæringsterapi. Har du slemme smerter, kan akupunkturen også kombineres med laserterapi, som har til formål at smertelindre. Her kan massage også tilvælges – enten med et smertelindrende formål eller for velværens skyld.

 

Mulighederne for kombinationer med akupunktur og andre behandlinger er mange og skal tilpasses alt efter din individuelle situation – for eksempelvis også, efter om du er gravid. Tag derfor kontakt til din nærmeste autoriserede akupunktør, og hør mulighederne for et individuelt behandlingsforløb tilpasset til dit behov.  

fysioterapien.dk

Centrumgaden1

2750Ballerup

44653618