Hvordan virker en infrarød sauna?

Infrarød sauna

Trænger dit helbred til et boost, lider du af kroniske sygdomme eller betændelsestilstande i kroppen, eller leder du efter det perfekte supplement til din Body SDS-behandling på Frederiksberg? Hvis du kan nikke ja til ovenstående spørgsmål, så er infrarød sauna lige noget for dig. Behandling med infrarøde stråler er nemlig en effektiv behandlingsform, der har en positiv effekt på en lang række fysiske og psykiske lidelser. 

Hvad er infrarød sauna?

Infrarød sauna er en gammel og populær behandlingsform fra Asien, som danskerne først har taget til sig for ganske nyligt. Behandlingen foregår ved, at carbonpanelerne i saunaen udsender elektromagnetiske bølger og stråler, der trænger ind i huden og varmer denne op indefra ved at øge den naturlige vibration af molekylerne i kroppen. Opvarmningen øger blandt andet blodcirkulationen, hvilket forbedrer kroppens evne til at skille sig af med affaldsstoffer. Den infrarøde varme trænger desuden også gennem led og muskler og varmer hele kroppen op.

Behandlingen kan både foregå i fællessaunaer, solo-saunaer eller i en slags tætsluttende tube, hvor kun hovedet er frit. Temperaturen i en infrarød sauna er typisk mellem 45- 65°C, hvorimod en traditionel sauna ofte er helt oppe på 90-100°C. En infrarød sauna er derfor en langt mere behagelig og udholdelig oplevelse, da saunaen hverken er fugtig eller alt for varm. Forskellen ligger i, at en traditionel sauna afgiver varme til luften, der dernæst opvarmer kroppen, hvorimod bølgerne fra den infrarøde sauna ikke varmer luften, men derimod varmer kroppen op indefra.

Hvad gør infrarøde stråler ved kroppen?

Den infrarøde stråling øger den naturlige bevægelse i cellerne, der forårsages af blandt andet vandmolekyler. Dette stimulerer cellerne til at fungere mere optimalt, hvilket giver kroppen de bedste betingelser for helbredelse og velvære. Saunaens varme øger blodcirkulationen og gennemstrømningen af blod i kroppen, hvilket hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Varmen er desuden også med til at åbne hudens porer, så flere toxiner kan udskilles.

Infrarød sauna har et væld af gode effekter for din krop. Foruden at give øjeblikkelig smertelindring, at sætte din forbrænding i vejret og regulere dit blodtryk, har behandlingen også en positiv effekt på:

  • Formindskelse af stress
  • Manglende energi
  • Betændelse i kroppen
  • Stive led
  • Fibromyalgi
  • Slid- og leddegigt

Der er altså en række fordele at hente ved behandling med infrarøde stråler. Her til slut er det dog vigtigt at slå fast, at infrarøde stråler på ingen måde er sammenlignelige med de farlige UV-stråler. Infrarød sauna er en godkendt og sikker behandlingsmetode, du trygt kan anvende til at overvinde en lang række lidelser. Overvejer du en behandling med infrarød sauna i København, er der heldigvis kompetent hjælp at hente fra byens mange Body SDS-behandlere. Held og lykke med behandlingen!

BODY SDS TERAPEUT
Pernille Engelsbak
Solrød Strandvej 61
2680 Solrød Strand
40 37 65 52