Hvordan behandler man en museskade?

Museskadebehandling

 

 

 

 

I takt med at teknologien har vokset sig større og større, så benytter vi også teknologiske værktøjer mere i vores hverdag. Der er rigtig mange gode fordele ved den, men der kan desværre også opstår ubehagelige følger. En af de ting, som mange mennesker kommer til at døje med, er en såkaldt museskade. Nedenfor beskriver vi, hvad en museskade er, og hvordan man kan forebygge eller behandle sådan en skade. Museskadebehandling er ikke en udbredt ting, men der findes alternative behandlingssteder, som man kan kontakte og høre om, hvilke muligheder man har.

Hvad er en museskade?

En museskade eller en såkaldt musearm forekommer, når og hvis man laver den samme bevægelse med dele af kroppen. I mange tilfælde vil diagnosen fremkomme, hvis man sidder i en bestemt stilling i mange timer af gangen og bruger kroppen på en statisk og forkert måde. Navnet museskade forbindes med brugen af computer-musen, som mange stadigvæk gør brug af for at gøre det nemmere at navigere rundt i computeren. Især programmører eller folk, der skal være mere præcise med deres arbejde, bruger en mus dagen lang. Museskader eller musearm rammer ikke kun det specifikke område i hånden, men man kan også risikere at få smerter i nakke, skuldre, arme og hænder. Og selvom arbejdsskadestyrelsen ikke anerkender museskader som en reel arbejdsskade, så bør man alligevel tage den alvorligt, da det kan påvirke ens generelle helbred og velvære.

Behandling og forebyggelse

Museskadebehandlinger er som nævnt ovenstående stadigvæk ikke blevet almindelige, men man har stadigvæk mulighed for at finde alternative behandlingsklinikker, som vil kunne gøre et professionelt forsøg på at genskabe en almindelig motorik og fjerne smerter fra både skuldre, arme og hænder. Fysioterapeuter og kiropraktorer arbejder mere og mere med museskader, men alle er generelt enige om at museskader bør forebygges mere, end de bør behandles. Ifølge eksperter så handler det om så vidt muligt at indrette sin arbejdsstation, så den bliver mere naturlig at arbejde ved. Man bør ikke sidde i samme position mere end 45 minutter af gangen, og bevægelse er ganske nødvendigt, hvis ikke man vil opleve længerevarende smerter. Det kan desuden være nødvendigt at skifte mellem de værktøjer, man bruger på sin computer, så man ikke kun bruger sin mus eller sit tastatur. Derudover er pauser, frisk luft og gåture helt grundlæggende for, at man ikke kommer til at sidde i sammen position og risikere at få det endnu værre. Hvis ikke ovenstående virker, så bør du kontakte en alternativ klinik og høre, hvad de kan gøre for dig. Det er muligt at modtage alternativ behandling i Hørsholm og mange andre steder på Sjælland, hvis man ønsker hjælp eller mulighed for forebyggelse.

 

Christianshus Kropsterapi Ivs

Hovedgaden 55 B

12970 Hørsholm