Akupunktur kan afhjælpe din skade

Akupunktur

De fleste af os har sandsynligvis prøvet, at blive skadet på en eller anden måde. Nogle skader er selvfølgelig værre end andre, nogle kræver lægelig behandling og andre kræver måske en alternativ behandlings form. De skader som forekommer i muskler og led kan sjælendt afhjælpes af en læge med kræver en mere fokuseret behandling, på kroppens systemer.

Derfor kan akupunktur i Odense hjælpe dig af med dine smerter, uanset om dette er akut eller kroniske smerter. Akupunktur er især effektiv mod sportsskader, det kan være alt lige fra overbelastningsskader og betændelsestilstande i led til fibersprængninger.

Det er ikke altid, at en sportsskade kræver en lægelig behandling, derfor kan akupunktur være en fantastisk behandlingsform.

 

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur stammer fra Kina og kan spores ca. 5000 år tilbage i tiden og har altid været en anerkendt behandlingsform i Kina. Først i 1979 blev behandlingen anerkendt af Verdenssundhedsorganisationen. I bund og grund handler akupunktur på Fyn og rundt om i landet om, at skabe balance i kroppen ved hjælp af små tynde nåle.

Nålene bliver placeret i de akupunkturpunkter som man har i kroppen, akupunkturpunkterne er nogle punkter hvor man kan påvirke forskellige legemsdele og indre systemer. Man kan sammenligne akupunktur en lille smule med zoneterapi, hvor du under fødderne har nogle punkter som kan påvirke forskellige dele af kroppen, så som armen eller maven. Det samme sker med akupunktur, hvis du eksempelvis har smerter i et organ eller i en kirtel, så sættes nålene på bestemte punkter på ørerne.

 

I følge den kinesiske forståelse er der ikke forskel på kroppen og psyken, dette ses som en større helhed og drivkraften i livet kaldes Qi. Qi findes helt koncentreret i nogle bestemte baner i kroppen og det er i disse baner, at man finder akupunkturpunkterne. I følge den vestlige medicinske opfattelse, er der dog en anden forklaring, som dog ikke kan påvises 100%. De vestlige læger tror på, at akupunkturen stimulerer nerver og påvirker kroppens produktion af hormoner.   

 

Uanset, så er det ihvertfald påvist, at akupunktur har en effekt på diverse skader og sygdomme og mange mennesker, er simpelthen sluppet helt af med de smerter som har påvirket deres dagligdag i årevis. Mange atleter har måtte indstille karrieren på grund af konstante smerter forårsaget af en sportsskade, derved er der mange der beretter om akupunkturens positive effekt. Hvis du lider af en skade og konstante smerter, så kan du med fordel kontakte en akupunktør.  

 

Ravn Akupunktur
Wichmandsgade 11, 1. Sal
5000 Odense C.
40 16 02 14