Hvad laver en kiropraktor?

 

Hvis du pludselig får smerter eller ømme muskler, er det tegn på, at noget er galt i kroppen. Alt for mange danskere døjer med muskelsmerter og nedsat funktion i leddene. Det er desværre både ældre såvel som yngre mennesker, der rammes af disse problemer. Det kan være skader, der pludselig opstår på grund af overbelastning, eller det kan være et problem, der skyldes belastning af forskellige dele af bevægelsesapparatet over længere tid.

Her kan en kiropraktor ofte hjælpe dig. En behandling hos en kiropraktor kan i mange tilfælde reducere smerterne og ømheden og hjælpe dig på benene igen.

Hvad er en kiropraktor?

En kiropraktor er en autoriseret behandler inden for sundhedssystemet, som beskæftiger sig primært med nedsat funktion i muskelsystemet, skelettet og generelt i kroppens bevægelsesapparat. En kiropraktor vil først undersøge dig med henblik på at stille en diagnose, og derefter fokusere dels på behandling af det problem, som her og nu giver smerter eller ømhed. Dels vil kiropraktoren også kigge på, hvordan du kan forebygge, at skaden sker igen.

Skal jeg have en henvisning for at gå til kiropraktor?

Nej, en henvisning fra lægen er ikke nødvendig. Alle har mulighed for at få behandling hos en kiropraktor, og her kan du få en diagnose af dit problem og årsagen til det. Hvis din kiropraktor vurderer, at der kræves yderligere behandling, end han eller hun kan tilbyde, vil du få en henvisning til en anden type behandling.

Det behandler en kiropraktor

En kiropraktor vil typisk behandle smerter i nakke og lænd, ofte med udstrålinger til arme eller ben. De fleste patienter henvender sig på grund af problemer med netop smerter i ryggen eller nakken. Det kan være alt fra mindre, men vedvarende ømhed til decideret diskusprolaps. Typisk vil mange også opsøge eller blive henvist til en kiropraktor, hvis de lider af spændingshovedpine.

Undersøgelse hos en kiropraktor

Når du skal undersøges hos en kiropraktor, vil han eller hun ofte kigge på din generelle sygdomshistorie og undersøge det smerteramte område grundigt. Undersøgelsen kan også suppleres af en blodtryksmåling og en røntgenundersøgelse.

Selve behandlingen består af manuel bearbejdning af det ramte område, herunder manipulationsbehandling og bløddelsbehandling. Behandlingen består konkret i at udspænde og løsne de ramte områder, hvorefter kiropraktoren ved hjælp af en særlig manipulationsteknik ’knækker’ den bevægelsesfunktion, der er ramt, igen for at løsne de låste led og muskler.

Derefter vil du som patient ofte få udleveret øvelser til genoptræning og videre forebyggelse af problemet.

Søger du en kiropraktor nær Århus? Så finder du nemt en dygtig kiropraktor i Højbjerg.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90