3 gode råd når du leder efter en dyreklinik

Dyreklinik

Alle kæledyrsejere bør løbende tage deres kæledyr til dyrlægen eller på dyreklinik, så kæledyret får de nødvendige vaccinationer samt hjælp til anden nødvendig behandling som eksempelvis kastrering og sterilisation. Her bør du være tilknyttet en dyreklinik, og i den forbindelse bør den helt rette dyreklinik udvælges, hvilket du kan gøre ved at følge disse råd.

1) Vælg imellem de nærmeste dyreklinikker

Det er en stor fordel at være tilknyttet den lokale dyreklinik på Frederiksberg, eller klinikken i dig og dit kæledyrs nærmeste by, så praktiske aspekter ikke står i vejen for et succesfuldt besøg på dyreklinikken. En lang køretur til dyreklinikken er ikke et problem for den køreglade hund, men i tilfælde af utålmodige, utrygge eller smerteramte kæledyr gør en lang køretur ikke situationen bedre. Af den grund er det en god idé at vælge imellem de nærmeste dyreklinikker i dit nærområde, hvor det blot kræver en kort køretur at nå frem. På den måde er dyreklinikken også tæt på i tilfælde af akutte situationer, hvor dit kæledyr har brug for hjælp med det samme.

2) Find en dyreklinik med fokus på tryghed

Dyr husker godt, og dit kæledyr vil derfor med stor sandsynlighed blive utryg ved at se dyreklinikken, hvis den har haft en dårlig oplevelse der på et tidligere tidspunkt. Det er derfor vigtigt at følge det gode råd om at finde en dyreklinik, hvor dyrlægerne og klinikassistenterne forsøger at skabe så trygge rammer som muligt for dit kæledyrs besøg på dyreklinikken. På dit kæledyrs vegne bør du derfor sikre, at du eksempelvis udvælger en tryghedsfokuseret dyreklinik i København, hvor både dyrlægen og klinikassistenterne prioriterer en god oplevelse lige så højt som selve behandlingen af dit kæledyr. Så kan du forhåbentlig tage dit kæledyr til dyreklinikken i fremtiden uden piben, knurren eller anden negativ adfærd.

3) Få tilrettelagt en plan for besøg på dyreklinikken

Et kæledyr uden problemer eller sygdomme besøger primært dyreklinikken i forbindelse med vaccinationer og til et årligt sundhedstjek, som mange dyrlæger anbefaler, at du tilmelder dit kæledyr til. Der findes forskellige regler og anbefalinger alt efter, om du har en hund, kat, gnaver eller andet kæledyr, og for at undgå at misse nogen vaccinationer bør du få tilrettelangt en plan for kommende vaccinationer. I den sammenhæng er det også muligt at planlægge en sterilisation eller kastration, hvis ikke dit kæledyr skal være gravid eller gøre andre artsfæller i nabolaget gravide. I tilfælde af graviditet – planlagt såvel som ikke planlagt – bør dit kæledyr også få ændret planen for besøg, så dit kæledyr og de kommende hvalpe, kattekillinger og andre slags unger får en god start på livet med de nødvendige vaccinationer til at klare sig i fremtiden.

 

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40

2000 Frederiksberg

36 31 31 37