Fertilitetsklinikkens behandlinger

fertilitetsklinik

Ufrivillig barnløshed rammer i dag op til 20% af par, der prøver at blive gravide. Dette er især et problem, som rammer lidt ældre kvinder. Der er i dag en tendens til, at kvinder udsætter deres første graviditet, men dette er desværre ikke oplagt, da fertilitetsniveauet falder i takt med stigende alder. Efter ufrivillig barnløshed i ét år er det muligt at søge hjælp hos en anerkendt fertilitetsklinik i København, der gennem forskellige behandlinger kan gøre jer til lykkelige forældre. Behandlingerne henvender sig også til enlige kvinder samt lesbiske par, som ønsker at blive gravide.

Der eksisterer flere behandlinger, som kan have en positiv effekt på ufrivillig barnløshed. Årsagen til ufrivillig barnløshed varierer fra kvinde til kvinde, og herudover spiller mandens sædkvalitet også en stor rolle. Typen af behandling, der kan hjælpe kvinder til at blive gravid varierer derfor efter manden, kvinden og samspillet mellem disse to. Det er dog ikke altid muligt at finde årsagen til den ufrivillige barnløshed, hvorfor det kan være en fordel at afprøve forskellige behandlinger og supplerende metoder til at opnå graviditet. Alle behandlinger vil foregå efter nøje rådgivning om fordele og ulemper ved de forskelle behandlingsmetoder. De hyppigst benyttede behandlinger på området til at bekæmpe ufrivillig barnløshed er følgende:

Insemination:

Behandling gennem insemination anbefales i alle almindelige situationer som første forsøg af behandling for ufrivillig barnløshed. Her vil sæden blive sprøjtet ind i livmoderen gennem et tyndt kateter, hvorefter sædcellerne vil søge op til ægget i æggestokkene.

IVF behandling:

Den såkaldte reagensglasbefrugtning, der i dag også omtales som den succesfulde IVF behandling, benyttes ofte, hvis insemination ikke har fungeret efter tre til fire forsøg. IVF behandlingen fungerer ved, at der efter hormonstimulation af kvinden vil blive taget æg ud af æggestokkene med henblik på at befrugte ægget med sæd i reagensglasset. Dette muliggør, at der efterfølgende kan indsættes befrugtede æg i kvinden.

Donorsæd og donoræg:

Donorsæd og donoræg kan erstatte den sæd eller de æg, hvor kvaliteten til at blive befrugtet ikke er tilstrækkelighed. Både donorsæd og donoræg kan benyttes til insemination og IVF-behandling, hvor der eksempelvis kan vælges donorsæd fra en åben donor, anonym donor eller en kendt doner fra egne relationer.

Behandling mod spontane aborter:

I situationer med opnået graviditet og gentagende spontane aborter kan der gives behandling for at modvirke kommende spontane aborter. Her undersøges der for, hvad årsagen til de spontane aborter er, med henblik på at kunne behandle og rette op på problemet. Behandling med immunglubin benyttes, når der er tegn på immunologiske forstyrrelser, som forårsager de spontane aborter, og andre typer af behandlinger tilbydes, når der er problemer i forhold til hormonproduktion og blodstørkning, der blandt andet også kan føre til spontane aborter.

Supplerende behandlinger for at øge chancen for graviditet

Det er muligt at hjælpe graviditeten på vej ved at tilføje supplerende behandlinger til behandlingerne. Det kan foregå på forskellig vis, hvoraf akupunktur og livsstilsændringer kan øge chancen for at blive forælder markant.

 

Vitanova

Vester Voldgade 106,3

1552 København V

33 33 71 01